nedeľa 3. novembra 2013

Nie vždy je všetko ľahké.

Taký článok. 
UPOZORNENIE: Bisexuálna téma :)



Keď si to tak zoberiete a poriadne nad tým porozmýšľate, tak by ste vedeli odpovedať na otázku, ktorú si práve teraz kladiem?  "Kto vymyslel a prikázal to nepísané pravidlo, že môže byť spolu len muž a žena. Že milovať rovnaké pohlavie je choré a nemorálne?" Naozaj by ma to zaujímalo. Prečo by sa mali na gayoch/lesbičkách/bisexuáloch robiť pokusy, pretože sú "iný"? A podľa čoho sa vlastne určuje, čo znamená byť "iný"? Čo je potom "normálne"?
Je to preto, lebo podľa biblie, Boh ako prvých ľudí stvoril Adama a Evu? Muž a žena. A nie žena a žena alebo muž s mužom. Ale kto vám potvrdí, že je to skutočne tak? Teda.... kto nám skutočne potvrdí existenciu samotného Boha? Veriaci mi teraz dúfam prepáčia, že ho spochybňujem. Ale ja som človek, ktorý nedokáže veriť v niečo, čo nepozná a čo nemá dokázané. Takže ja o svojej viere v Boha pochybujem.
Nemyslíte si, že keby skutočne existoval a bol by taký skvelý......že by sme boli šťastní?
A že by ľudia prestali nenávidieť a podceňovať niekoho, kto je "iný"?
Tak kde sa to vlastne vzalo? Prečo by mali byť gayovia/lesbičky/bisexuály chorý a zvrátený? Potom je teda chorá a zvrátená aj láska. Oni si to nevybrali sami. Nikto im neprikázal aby boli s rovnakým pohlavím. Oni sami nevedia ako sa to stalo, prečo sa to stalo. Oni to nerobia preto, aby pobúrili verejnosť a aby boli zaujímavý. Robia to preto, pretože to tak chcú. Pretože po tom túžia, pretože to je láska. Sú s niekým koho milujú. A to má byť choré? Láska má byť chorá?
Nie je náhodou choré zmlátiť niekoho, kto je "iný"? Nie je náhodou choré, báť sa dotknúť toho "iného" človeka, pretože si myslíte, že vás "nakazí"?
Prečo tých ľudí tak trápite a nenávidíte, keď im ani nedáte šancu? Ja som ich tiež nechápala. Nechápala som ako môžu milovať rovnaké pohlavie a či je to vôbec láska. Viete kedy som to pochopila? Keď som sa zaľúbila do rovnakého pohlavia. Áno, aj ja patrím medzi tých "chorých a zvrátených". Som bisexuálka.

Moja sestra povedala niečo ako: "Vieš, moja spolužiačka, tá nefalošná bisexuálka...." od toho "nefalošná bisexuálka" som ju úplne prestala počúvať. Môžu sa deliť na falošných a nefalošných?
Dajú sa bisexuáli vôbec deliť do nejakých skupiniek alebo niečoho? A podľa čoho?
Podľa toho, koľko mali vzťahov či pohlavných stykov s rovnakým pohlavím? Alebo podľa toho, ako reagujú na rovnaké pohlavie?
Mali by ste vedieť, že bisexuálov, alebo aspoň mňa, uráža jedna vec. Mám dosť kamarátiek, no niektoré dievčatá, keď sa dozvedia, že majú kamarátku bisexuálku tak už si myslia, že po nich ide. Mali by ste vedieť, že každá bisexuálka má iný vkus a nezamiluje sa do každého dievčaťa, ktoré pozná.
Môže byť bisexuálka, ktorá mala veľa dievčat a veľa dievčat prešlo cez jej posteľ.
Môže byť bisexuálka, ktorá miluje len jedno dievča aj bez toho aby sa s ním vyspala.
Nemôžete ich triediť a porovnávať. Každý je iný a niečím jedinečný. No nesprávajte sa k ním akoby boli chorí.

Gayovia/lesbičky/bisexuáli nie sú chorí, nie sú nákazliví.
Majú to oveľa ťažšie ako si myslíte. Viete koľkí sa boja priznať rodičom, že čím naozaj sú? Boja sa, že svojich rodičov sklamú a že na nich rodičia budú pozerať inak. Boja sa, že ich kamaráti už nebudú kamaráti ale len okoloidúci známi. Boja sa nátlaku verejnosti. Nie vždy je to jednoduché.
No najlepšie na tom je, že aj cez všetku tú bolesť a ponižovanie. Cez tie nadávky a sklamania, sa nesnažia zmeniť na "normálnych" ale idú si za svojou láskou. Idú si za svojou pravdou a láskou. Nikdy sa nevzdajú, aj keď im ostatný kladú pod nohy stovky prekážok. Aj keď sú z toho všetkého niekedy úplne na nervy a zlosť si vybijú na niekom, koho milujú. Niekedy sú naozaj z toho všetkého taký vystresovaný, že sa pohádajú s niekým, na kom im záleží. Niekedy je toho na nich skutočne tak moc, že sa boja byť s tým, koho milujú. Tak moc si zvyknú na samotu a bolestivú lásku, že sa boja zoznámiť s niekým novým.
No aj tak. Mali by bojovať. Mali by bojovať za svoje práva. Za svoju pravdu. A hlavne... za svoju lásku.

Také chcem :O :3







Radšej naschvál vyvolám hádku a nechám ťa aby si sa na mňa naštvala a odišla. Akoby som mala čakať, kedy si nájdeš niekoho lepšieho a na mňa znova zabudneš. Možno teraz pár nocí preplačem, ale ty budeš šťastná. 

Mám strach, pretože mi nikdy nepovieš úplnu pravdu a vždy to hráš na tajomnú.
Pred inými hráš aká si namyslená a sebecká. Bojím sa, že predo mnou hráš, že si do mňa zamilovaná.

Je bolestivé zistiť, že bezo mňa ti bude lepšie. Preto spravím všetko pre to aby si ma nenávidela. Mňa to zlomí, ale ty budeš skutočne konečne šťastná.




5 komentárov:

  1. Neviem či to jehormónami, alebo čím, ale rozplakalo ma to.. Vlastne som pokrstená a mám aj prvé sväté prímanie, ale neviem neviem či verím v Boha...
    Nenávidím ľudí, ktorý ohŕňajú nos nad gaymi/lesbami/bisexuálami... že to nie sú ľudia a je to nechutné? Fajn, ten kto to vysloví TEN pre mňa nie je človek... Koľko ľudí má "normálnu" orientáciu a oni sú práve "chorý"? Pretože nemajú city a sú odporný.. Nikdy som sa nebála povedať aha ten chalan je gay, ale je môoj priateľ!!! ALebo tá baba áno tá je bisexuálka, ale je moja priateľka!!! Nehanbím sa za to, že mám takých priateľov, nikdy som sa za to neahnbila.. A je mi úprimne ľúto ľudí, ktorý sa hnabia alebo na nich nadávajú... A vieš čo na nich milujem? Keď si to vedia priznať, vedia si priznať, že sú tým čím sú... A predsa sa nezmenia budú stále tý istý, či už boli milý,, zlý, škaredý, prekný, priateľský, sarkastický- nezmenia sa, budú ľudia tak či tak.. Chcem ti povedať len jedno, je mi ľúto, že som nemala šancu spoznať ťa, teda už ťa celkom poznám, ale ako stratnúť ťa.. Som na teba hrfdá, hrdá lebo si otvorená a hrdá lebo si silná a hrdá, že sa za to nehanbíš.... A to čo si napísala po obrázok :O krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. PS: prepáááč veľmi za tú litániu!! SOrry zlepším sa :3

      Odstrániť
    2. Zlatko ďakujem za extra dlhý komentár :3 :D
      Páči sa mi tvoj názor :)
      Aj ja by som ťa rada stretla a som sklamaná, že som ešte nemala tú možnosť... :)

      Odstrániť
  2. Och, tak po komentári nado mnou ani neviem čo dodať :D :)
    Ja mám úplne rovnaký názor na Boha ako ty, čo ma ani neprekvapujem pretože už aj tak toho máme dosť spoločného :D
    Takže moja kamarátka je tiež bisexuálka, nikto to o nej samozrejme nevie, okrem úzkeho kruhu ľudí vrátane mňa. Chodí s chalanom, teda skôr s -chalanmi-, keďže ich strieda ako ponožky, ale ja jej to nevyčítam. Musí byť kruté len tak zrazu prísť na to, že rovnaké pohlavie ti nie je tak celkom ľahostajné. Takže sa snaží presvedčiť samu seba, že sa jej páčia chalani, preto sa toľkými obklopuje. Asi sa bojí názoru svojich rodičov, ktorí... proste by ostali pobúrení.
    Je to hrozne smutné, že len kvôli láske môže niekto tak veľmi trpieť :(
    A hlavne keď zvážiš fakt, že v tom vlastne nie je rozdiel. Či chodíš s chlapcom alebo s dievčaťom, stále si ten istý človek. Zamilovaný až po uši keď sa do niekoho "buchneš", uplakaný keď sa vzťah skončí a s hlavou niekde ďaleko v oblakoch :)
    Neber to tak, že som nejaký odborník alebo čo, keďže s tým nemám nejaké veľké skúsenosti, len si to proste nejako dokážem predstaviť :D
    By the way, si neuveriteľný človek, vieš o tom? Ani si toho nemusela veľa urobiť, už máš môj obdiv, Mimuš :3 ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takéto komentáre ma vždy doženú k slzám.
      Kamarátku chápem. Niektorý hovoria že bisexualita neexistuje. Že sú to len ľudia, ktorý si nevedia priznať svoju homosexualitu. Tak ale podľa mňa sa bez chlapcov žiť nedá, ale srdce mi zobralo jedno jediné dievča :)
      Tá kamarátka sa s tým zmieri neskôr. U mňa je to po 2 rokoch stále ako niečo nové :)
      Tiež si myslím, že my dve toho máme spoločného celkom dosť :D :) Naozaj? Tvoj obdiv? :o Troškuuu slzy v očiach. Si úžasná *_* :)

      Odstrániť